ZDRAVJE V VRTCU

V TEM ZAVIHKU NAJDETE DEJAVNOSTI, KI SMO JIH ČEBELICE IZVAJALE V OKVIRU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA V VRTCU

LOČUJEM, OKOLJE VARUJEM!

Ker se vsi zavedamo, kako pomembna sta narava in okolje, smo v vrtcu izvedli projekt, ki bo otroke spodbudil, da ločujejo smeti in se zavedajo, da s tem močno pripomorejo k zdravju okolja in našemu zdravju. Tako smo prebirali zgodbe z eko vsebinami, se o njih pogovarjali, spoznali ekološki otok in najosnovnejše zabojnike, ločevali in razvrščali smeti in se ob tem še dobro imeli.

DSC_0173

DSC_0567

GIBANJE ZA ZDRAVJE

Brez gibanja si v vrtcu ne predstavljamo življenja. Otroci vsak dan, vsako minuto najdejo način, da s premikajo.  Vzgojiteljice to podpiramo, zato si izmišljamo vedno nove naloge, ki bi bile otrokom lahko izziv in bi ob njih uživali.

Izvajamo gibalne rajalne igrice, osnovne oblike gibanja, osnovne oblike gibanja s pripomočki, težje in lažje naloge skozi ovire oz. poligon, prosti tek na igrišču, vaje za razgibavanje in še in še..

DSC_0463DSCN4786

OPAZUJEMO GOZDIČEK

 V gozdičku vidimo naravo čisto od blizu. Obiskali smo gozdiček v vasi in v njem razvijali svoje čute. Poslušali smo ptičke, gledali drevesa, potko in barve, otipali smo kamenčke in vonjali svež zrak s pridihom drevesne smole. Ob tem smo pa še razgibali svoje telo in s tem poskrbeli za svoje zdravje.

KAJ VSE ŽOGA ZNA?

Žoga se zna kotaliti, leteti, odbijati od tal in od zida. Lahko jo mečemo, brcamo, odbijamo z rokami ali jo pokotolucamo po tleh.

Pri igrah z žogo postajamo bolj spretni pri motoričnih sposobnostih.

Fotografija:

KLIK NA SLIKICO TE PRIPELJE DO ALBUMA

LAHKIH NOG NAOKROG

Čebelice smo zelo rade zunaj. Tudi kadar za deževnim dnem ostanejo luže. Takrat skačemo po njih, jih opazujemo, razmišljamo o tem, od kje so prišle in tudi o tem, kam bodo izginile… sprehodi so skoraj najljubši del našega dne.

Fotografija:

OGLED GLEDALIŠKE PREDSTAVE

ŽIV ŽAV, ZAJTRK JE ZDRAV!

KLIKNI ME!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja